od Řeky Novohradky

vítejte na stránkách naší chovatelské stanice

2. místo nej. chovatelská stanice roku 2010 & 2011

3. místo nej. chovatelská stanice roku 2012   

2. místo pracovní pes roku 2011 - Cilla od Řeky Novohradky

 

 

 

 

 

 

Novinky  2013

 

 

 


27.12.2013 - návštěvní prochajda s Erdym. Erdík je dle slov majitelů strašně hodné štěndo a u Kačky, Toma a Baardyho se má skvěle. Na procházce nejvíce řádil s Dastíkem a zajímala ho i maminka Cilla. Asi poznal rodnou hroudu a společně jsme zavzpomínali. Erdík má zraněné ouško o nějaké trny, ale dobře se mu to hojí a jako pacient je vzorný. Po prochajdě jsme umyli paciny a zatímco my si dávali obídek, tak kluci pokračovali v okusování. Nakonec všichni spokojeně usnuli. Děkujeme za návštěvu :) foto pouze z domu, venku nebylo počasí na focení.

 

návštěva Erdyho

 

 


22.12.2013 - Lukáškovi páté narozeninky. Hodně zdravíčka, štěstíčka a méně lumpáren chlapečku náš veliký.

 

oslava pátých narozeninek Lukášek Tichý

 


15.11.2013 - 4.12. odjela do nového domova naše Mia. Bude bydlet v rodinném domku Žár u Vacova spolu s Liborem, Marcelou, Anetkou a Tomáškem. Ať se ti tam líbí holčičko!

Mia v novém domově

Emily alias "Mia"  více info klik na foto


30.11.2013 - v týdnu nám odjel Erdík do nové rodiny, má velkého brášku Baarda a bydlí spolu s Kačkou a Tomem v domečku v Ivanovicích na Hané. Ať Vám brouček dělá jen a jen radost a těšíme se na setkání !!!

S Miuškou chodíme každý den na prochajdy a jezdíme na výlety. Pár fotek z lesa níže.

Mia v lese


Erdy v novém domově u Kačky, Toma a RR kámoše Baarda

Erdos alias "Erdy"  více info klik na foto


9.11.2013 - v tomto týdnu jsme toho moc nenafotili, spíš jsme si užívali poslední dny pohromadě. Přijeli k nám na návštěvu s Cleou (Cilly sestra), Dwaynou (Cilly dcera), Bellatrix a Nox pro Fortuna (Asimkovi děti) a společně s prckama a páníčkama jsme udělali krásnou prochajdu. Navštívili jsme ještě školku ve Slatiňanech (děti byli nadšený a tímto děkuji Lukáškovým učitelkám za možnost návštěvy a mazlení štěňátek) Se štěňátky jsme dohromady najezdili zhruba 2 000 km. Jsou to ostřílení cestovatelé, zažili spoustu ruchu a nových zážitků, jsou parádně otrkaní a připravení do nových domovů. Nastal čas loučení a do nového domova nám odjel Erdík. Máme samé dobré zprávy jak vše zvládá na jedničku, jsme na Erdyho náležitě hrdí :) Přidáváme fotky z nového domova v Praze, kde bude Erdy žít společně s Monikou, Markem a Maxíkem. Měj se tam krásně broučku !!!

  • Erdos - 9,50 kg

  • Emily - 9,00 kg

osmý týden galerie Erdoska

loučení a Erdy v novém domově

osmý týden galerie Emily alias "Mia"

osmý týden společné foto

prochajda - Cilla, Dasty, Clea, Dwayne, Bellatrix, Nox a prckové Mia a Erdy


Happy Birthday - Assim a vrh "A" má 7 let

10.11.2013 - Assimek má dneska narozeniny. Všechno nejlepší, hodně zdraví a spokojenosti celému vrhu "A" !!! Buďte tady s námi ještě aspoň jednou tolik let.


9.11.2013 - čas se nám nenávratně krátí a my užíváme posledních dnů se štěnísky. Každý den vyrážíme někam do světa... tento týden jsme navštívili základní školu v Bylanech u Českého Brodu, kde bydlí i náš odchovanec Bakari od Řeky Novohradky. Strávily jsme tam nádherný celý den ve společnosti dětí a přátel. Vzala jsem tam spolu se štěňátky Cilušku a Dastíka. počasí bylo nádherné, bohužel jsem ale při focení měla foťák špatně seštělovaný - přesvícený a nevšimla si toho :( Fotky nejsou kvalitní, nicméně je na nich vidět, jak moc si to štěnda, děti a my užily. Večer byli všichni čtyřnohý parádně unavení. Díky Jarko za umožnění návštěvy. V úterý ještě navštívíme školku ve Slatiňanech a budeme se pomalu loučit.

  • Erdos - 8,60 kg

  • Emily - 7,70 kg

sedmý týden galerie chlapečka

sedmý týden galerie holčičky

sedmý týden společné foto


  • 1.11.2013 - hry naších prcků neberou konce. Dastík je jako štěndo ve větším provedení a tak s nima neskutečně řádí. Erdyho a Emily čeká v dalším týdnu očkování a tetování. Také ke konci týdne navštívíme základní školu plnou dětí. Moc se na Vás Jarko a spol. těšíme :)

  • Erdos - 7,20 kg

  • Emily - 6,60 kg

šestý týden galerie chlapečka

šestý týden galerie holčičky

šestý týden společné foto


  • 26.10.2013 - Erdy i Emily poznávají svět a jsou skvělý společníci na cestách Jezdíme pravidelně autem, pravidelně dokrmujeme a venčíme venku. Přes noc žádná nehoda, maximálně čůrání a to na novinách. V 5 hodin máme ráno budíček na venčení a mají první papání. Po té následuje půl hodinky hraní docucnutí mlíčka od maminky a zase spánek. Dastík je nejšťastnější pesan, když prcky může "ožužlávat" vše dělá ale citlivě a miminům dovolí všechno. Jen uskočil, když si jeho kulky spletly s Cilušky struky.... To jsme se nasmáli.  

  • Erdos - 6,30 kg

  • Emily - 5,60 kg

pátý týden galerie chlapečka

pátý týden galerie holčičky

pátý týden společné foto

 


22.10.2013 - Berny od Řeky Novohradky "Brad" opět s Luckou zářil. Společně vyběhali posledního CACe, přidali CACIB a BOB a v závěrečných soutěžích  BIG 1. Parádní úspěch a tímto dokončili Maďarského šampiona.  Gratulujeme !!!

 

20.10. - DUO CACIB Komárom (HU)

  • Berny "Brad" (šampionů) - výborný 1, CAC, CACIB, BOB, BIG 1.


  • 19.10.2013 - prckové pravidelně dokrmujeme a začínáme jezdit autem. cestu zvládají skvěle. Prozkoumávají okolí a užíváme si společně podzimního sluníčka. Vyfotily jsme první postoje. Dastík mimina miluje a každý den je oňuchává, okusuje a hraje si s nima. Asikovi a Kerínce jsou tak nějak ukradení, tak se do her nezapojují.

  • Erosek - 4,80 kg

  • Emily - 4,25 kg

čtvrtý týden galerie chlapečka

čtvrtý týden galerie holčičky

čtvrtý týden společné foto


  • 11.10.2013 - štěňátka už vidí, slyší a začínají si hrát hlavně spolu, okukují hračky a okusují maminku. Poprvé jsme vyzkoušeli venkovní prostředí a venku na travičce se jim líbilo. Jezdí k nám spousta lidí na mazlící návštěvy se štěnísky.

  • chlapeček - 3,50 kg

  • holčička - 3,25 kg

třetí týden galerie chlapečka

třetí týden galerie holčičky

třetí týden společné foto


  • 4.10.2013 - štěňátkům je 14 dní. Obě překročila váhu dvou kg a zkoušejí chodit po nožičkách. Jejich chůze je spíše kolíbavá a přemísťující se za mlíčkem. Mají otevřená očička, sice ještě nevidí, neslyší, to se ale v dalších dnech změní a začne být pořádně veselo. Štěnísky si oňuchávají Dasty s Kerčou a brzy spolu budou řádit. Máme za sebou první odčervení a druhé stříhání drápků.

  • chlapeček - 2,50 kg

  • holčička - 2,25 kg

druhý týden galerie chlapečka

druhý týden galerie holčičky

druhý týden společné foto

  • 7.10.2013 - z Plzně se za námi vydali Darfík s páníčkama. Darfík si miminka oňuchal, ale netvářil se na ně nijak nadšeně...prý to ještě nejsou prckové na hraní...   Děkujeme za návštěvu.

Darf a Dasty - 15 měsíců


  • 28.9.2013 - přijeli na návštěvu holky s Dwaynou - Cilušky dcera  a Bellatrix - Assimkova dcera. Šli jsme nejprve na prochajdu unavit psiska. Dastík si hrál hlavně s Dwaynou - asi se poznaly a řádily spolu celou prochajdu. A pak už jsme všichni jenom ňuchali miminka. Dospěláci dostali od holek sušené masínko, psí dobrůtky a štěňátkům přivezly uzlíky v barvě mašliček. Moc děkujeme :)

Dwayne, Bellatrix, Dasty a Assim


  • 27.9.2013 - štěňátkům je první týden. Mlíčka mají haba-kuk, tak si vždy nacucají pupky do sytosti. Ciluška se o prcky pečlivě stará. Nic jim nechybí a rostou nám do krásy. Další foto budeme aktualizovat v druhém týdnu života. Prckové nám rostou před očima níže jejich aktuální váhy.

  • chlapeček - 1,47 kg

  • holčička - 1,34 kg

 

  • 25.9.2013 - péče o mimka zatím není nijak výrazná. Papají od maminky, spinkají, papají, spinkají a přibírají na váze. Už teď mají kolem 1 kg. V pátek, kdy jim bude přesně týden přidám jejich aktuální váhy.

první týden galerie chlapečka

 

první týden galerie holčičky

 

první týden společné foto

 


  • 22.9.2013 - maminka i štěňátka se mají úžasně. S Ciluškou i štěňátky jsme se přestěhovaly do obývacího pokoje, kde topíme v krbu a užíváme si to společně i s dětmi. Štěnískové přibírají krásně na váze Chlapeček má 790g a holčička 760g. Poprvé jsme ostříhali drápky. Dasťoušek nakukuje do ohrádky a sourozenečci ho zajímají čím dál více. Zanedlouho s nimi bude řádit a učit je rošťačiny.

  • Vybíráme jména pro prďolky, zatím to vypadá že to bude EROS a EMILY


  • 20.9.2013 - Cilluška si naplánovala dnešní porod na den jejich narozenin. Ve stejné porodní bedýnce, kde se nám před 4 lety narodila se ona sama stala podruhé maminkou. Měli jsme obavy, aby vše zvládla, při malém počtu miminek to může být problém. Ale holka naše šikovná to zvládla na jedničku. Máme krásná dvě standardní štěňátka. První byl obrovský chlapeček 620g a druhá holčička se nenechala zahanbit se svými 580g. Brzy přidáme fotky jednotlivých štěňátek.

 

pohlaví standard čas porodu porodní váha označení
pes ano 4:15 620 g  
fena ano 6:30 580 g  

 

foto z porodu

 

 

Happy Birthday - Cilla a vrh "C" má 4 roky

 

Všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví a radosti ze života. Páníčkové, užívejte si nejlepší roky s psíma kamarádama!

 

 

Cailin od Řeky Novohradky - chovná fena

 

zkoušky RH-E, canisterapeutické, ZOP, ZPU- 1

 

  • Cailin si týden před narozeninama nadělila další úspěšnou zkoušku. ZPU-1  holky jste šikulky a moc gratulujeme!

  • na své narozeniny se stala chovnou fenou a my opět moc gratulujeme a přejeme hodně štěstí při výběru ženicha.


 

 

 

představujeme plánovaný vrh  "E" - první krytí tímto velmi úspěšným psem v ČR

 


  • 19.9.2013 - teplota klesá a my se připravujeme na porod. držte nám pěstičky!


Cilla 61 den březosti

 

 


Cilla 51 den březosti

 

 


Caro a Bella mají krásná štěňátka  * 2.9. - 4 kluky a 2 holčičky

  • další informace budeme aktualizovat na Carově stránce  >zde<


 

 

Cilla 41 den březosti

 

 


18.-19.7. - krytí

 

 

 

 

20.7.2013 - máme za sebou výlet za krásným Dakarim. Ve čtvrtek 18.7. jsem s Cillou  vyrazila směr Německo. Po příjezdu a seznámení jsme pustili Cillu a Dakariho k sobě. Dakari neotálel ani minutu. Byla to láska na první pohled. Svázání trvalo 17 minut a pak byla teprve seznamovačka. V pátek jsme krytí opakovali a před krytím jsme šli s Cillou k místnímu překrásnému jezeru. voda byla teplá a hlavně průhledně čistá. Cilla i my jsme se krásně osvěžily a jeli za Dakarim. Svázání trvalo 15 minut. Vše bylo přirozené a my odjížděli nadšený a spokojený.

počasí nám opravdu přálo, spíše až moc. Po oba dny pražilo slunko a Cilla i Dakari na nás vyplazovaly jazyky....

Tímto moc děkuji Markusovi a Elke za umožnění krytí.

 


B´Alf od Řeky Novohradky na raftu + článek slovy majitelky klik na foto

 

 


D´Jessie od Řeky Novohradky - 1rok

 

 


1.7.2013 - za Carínkem přijela první nevěsta Bella Mia s Bavorským erbem. Svázání bylo přirozené a těšíme se na miminka, která by se měla narodit začátkem září. Info bude >> zde <<

 

www.angelsofafrica.cz


 

29.6. - CACIB Brno

  • Berny "Brad" (šampionů) - výborný 1, CAC, res. CACIB  - GrandChampion ČR

  • Bilbo"Nox -(Cora & Assim) (mladých) - výborný 1


21.1. - Happy Birthday - Dastynek a Vrh "D"  má 1. narozeniny

  • 24.6.2013 - Dastíkovi a celému vrhu hodně zdraví, štěstí, a hladké proplutí pubertou. Moc nezlobte své páníčky a ať vám to společně dobře šlape !!! všechno nejlepší miláškové !!!

 


 

18.6.2013 - Berny od Řeky Novohradky "Brad" získal další šampionát a stal se novým šampionem Německa. Na výstavě přidali i titul Landessieger Thüringen 2013.  Gratulujeme !!!

 

16.6. - International Dog Show Erfurt (DE)

  • Berny "Brad" (šampionů) - EXC. 1, CAC, CACIB, Landessieger Thüringen 2013

 


11.6.2013 - po delší odmlce aktualizujeme...

 

8.6. - klubová výstava KCHRR

  • Cilla (otevřená) - výborná 2, res.CAC

  • Carrie (veteránů) - velmi dobrá 3

  • Caro (otevřená) - výborný 3

  • Berny "Brad" (čestná) - výborný 1, nejkrásnější hlava 1. místo

  • D´Casidy (mladých) - velmi dobrá

  • Bilbo"Nox -(Cora & Assim) (mladých) - velmi dobrý 4

  • Ambra -(vnučka - Cora & Assim) (tiny baby) - velmi nadějná 1, Bis tiny baby

  • Eliška + Cilla - 1. místo dítě a pes

z leva   -   Ambra, Cilla, Carrie, D´Casidy,Caro, Nox

 

 

  • Na první neděli v červnu jsme objednali krásné počasí a přijeli na návštěvu potomci Cilly a Assima.  Dwayna, Bellatrix, Nox a my se přidali s Cillou a Dastynkem. Děkujeme za návštěvu a těšíme se na další :)

Bellatrix a Nox Pro Fortuna (Cora&Assim), Dwayna,Dasty a Cilla od Řeky Novohradky

 

 


13.5.2013 - Krajská výstava psů Hradec Králové

  • Cilla (otevřená) - výborná 1, vítěz třídy, krajský vítěz

  • Darsie (mladých) - výborná 4

  • Bilbo"Nox -(Cora & Assim) (mladých) - výborný 3

  • Azalee -(Cora & Assim) (mladých) - výborná 3


8.5.2013 - Krajská výstava psů Staňkov

  • D´Casidy (mladých) - výborná 1, vítěz třídy


5.5.2013 - níže fotky návštěvy Écailla Anunnaki a nového kámoše "Charliho" prochajda s Cillou a Dastíkem.

Výsledky z mezinárodní výstavy v Praze. Gratulujeme !!!

 

4.5. - CACIB Praha

  • Brad (šampionů) - výborný 2, res.CAC

  • D´Casidy (mladých) - výborná

  • Bilbo"Nox -(Cora & Assim) (mladých) - výborný

  • Écaille Anunnaki (otec Déček) (šampionů) - výborný 1, CAC, CACIB

Cilla, Dasty, Écaille, Charlie - prochajda za domečkem

 

 


20.4.2013 - Náš odchovaneček D´Casidy na krajské výstavě. Gratulujeme !!!

  • D´Casidy (mladých) - výborná 1, vítěz třídy


14.4.2013 - další úspěšná výprava s Cillou na coursing. S Erikou a jejíma zlatíčkama Miluškou (český strakatý pes)-mistr Čech 2013 + nejlepší jedinec FCI NON a Rubou (krátkosrstá kolie)- Vícemistr Čech v mixu  I. FCI skupiny, jsem vyrazily na oficiální závod, nechrtí mistrovství Čech v Ptýrově u Mnichova Hradiště.

 

14.4. 2013 - Mistrovství Čech

  • Cilla  - 3.místo  (RR feny)

 

 


6.4.2013 - sobotní den jsme strávily aktivně na dalším sportovním dnu KCHRR. Dastík si poprvé zaběhal coursing a agility. Běh za střapečkem pochopil ihned tak, jako interaktivní hry pro pejsky, ve kterých skončil mezi dorostenci na prvním místě. Cilla běhání a agility miluje a tak se do toho opět opřela.

Níže další fotky odrostenců.

  • Cilla  (RR dospělí) - 1.místo běh za střapečkem  + absolutní vítěz coursingu

  • Cilla  (RR dospělí) - 5.místo - agility

  • Dasty  (RR dorost) - 1.místo - interaktivní hry

"D" vrh - 9 měsíců

 

Darsie  - 9 měsíců

D´Freya

D´Arya

D´Cassidy

D´Kerry

Darius "Darf"

Dagles

Dwayne

 

Ador od Řeky Novohradky - 6 let

 


20.3.2013 - Naše Elí slavila narozeninky. Ten čas tak letí...

 

 


 

15.3.2013 - náš první zrzeček má 9 let. Kerče přejeme hodně zdravíčka, elánu a radosti z pohybu. 

 

 


10.3.2013 - návštěva Assimovýho syna Bilba alias "Noxe" z chov. stanice Pro Fortuna.

 

Nox Pro Fortuna - 10 měsíců (otec:Assim & matka:Cora) - 10 měsíců

 


4.3.2013 - jsme s celou naší smečkou vyrazily do Mohelnice na návštěvu za Krbíkama a Bajimbem. Prochajda po lese a místních loukách byla skvělá. Vyfotila jsem naší smečku v akci i jednotlivě. Těšíme se na příště! Foto z naších odchovů  Carrie a vrhy "A, B, C, D" :)

 

Carrie, Assim, Bajimbo, Cilla, Dasty

 

 

 


1.3.2013 - přidáváme pár zimních fotek. 

  • 27.2. se Assimkovi a Corince narodila vnoučátka....  Abbi Pro Fortuna má 12 prcků - 6 chlapečků a 6 holčiček. Gratulujeme !!!

zimní fotky našich dětí a psů

 

 

 


16.2.2013 - Cilla si dnes ve Starých Ouholicích vyběhala coursingovou licenci. Máme radost.


 

11.2.2013 - dnes k nám přijela návštěva Hanča s Bajimbem. Dlouhá a mrazivá prochajda psiska krásně unavila. Dastynek si hrál s Bájou a společně naběhali spoustu kilometrů. Stala se z nich nerozlučná dvojka, tak doufejme, že to klukům vydrží. Těšíme se na příště! na prochajdě stávkoval foťák, tak jen pár fotek z domu a příště napravíme. 

 

  • výsledky testu:  Berny od Řeky Novohradky "Brad" - degenerativní myelopatie N/N (negativní)  Gratulujeme !!!


3.2.2013 - výstava v Brně a naši odchovanci byli skvělý. gratulujeme!!!

Získali jsme ocenění třetího místa nej. chovatelská stanice roku 2012. Děkujeme odrostencům a hlavně holkám od Brada za body a výdrž :)

 

2.-3.2. - duo CACIB  Brno

  • Darsie (dorost) - velmi nadějná

  • D´Casidy (dorost) - velmi nadějná

  • Caro (otevřená) - výborný

  • Brad (šampionů) - výborný


 

Bajimbo od Řeky Novohradky - 5 let

 

 

 


21.1. - Happy Birthday - Vrh "B"  slaví  5 let

  • 21.1.2013 - hodně zdravíčka naše zlatíčka...   :-)


17.1.2013 - Darfík se má skvěle, bydlí s páníkama v Plzni, ale spoustu času tráví na chatě a do sytosti si užívá procházek a lítaček s psími kamarády. Děkujeme !!!

 

Dárius alias Darf od Řeky Novohradky - 5-6 měsíců

 


3.1.2013 - postupně nám chodí milé zprávy a fotky od našich štěnísků. Děkujeme !!! 

 

D´Arya & D´Freya od Řeky Novohradky  - 6 měsíců

 

 

Danny od Řeky Novohradky  - 6 měsíců

 

 

28.12. k nám přijeli na návštěvu páníčci s Dwayne a Bellatrix Pro Fortuna (Asimkovou dcerkou) Bahnivou prochajdu si psiska velice užili...

 

návštěva Dwayne - 6 měsíců a Bellatrix Pro Fortuna

 

 

Cid od Řeky Novohradky - 3 roky

 

 

svátky roku 2012 byli pro nás poklidné a odpočinkové. 22.12. jsme oslavily Lukýnkovi 4 narozeninky. Broučku vše nej....

 

 


 

 


desing: © 2010 M.T.