od Řeky Novohradky

vítejte na stránkách naší chovatelské stanice

Novinky  2009




návštěva Rykouška a Daršule - více foto zde !!!

procházka s Berou když si přijeli pro Karíska. Z Berunky nám vyrostla moc krásná, elegantní psí slečna

(více foto zde !!!)


  • 27.11.2009 - Carísek bude dělat společnost naší Berunce od Řeky Novohradky a spolu se ségrou budou připravovat páníčkům "jen radosti". Poslední naše štěňátko odjelo v sobotu na dlouhou cestu do Německa za svým tatínkem Dayem, kterému bude dělat parťáka.

Našim štěňátkům a novým páníčkům přejeme hodně trpělivosti, lásky a chutí do výcviku. Snažila jsem se maličké připravit, aby měli dobrý vstup do života v nových rodinách. Navykala je na psí píšťalku, jezdili jsme hodně autem (to se páníčci přesvědčili při odjezdu-ani jedno štěňátko nemělo "blicí" problémy). Brala jsem je na venčení na louku a do lesa. Poznali spoustu dalších, cizích psů a prozkoumávali jiná prostředí, nežli byl jen náš domov, dvůr a zahrada. Štěnískové byli každý trošku jiný. Někdo měl jemnější povahu co bude potřebovat klidné a laskavé vedení a někdo měl povahu čertíka bertíka. Byli to náročné dva měsíce, ale mojí práci oceňují páníčkové již teď a to je pro mně obrovská odměna. Proto jim přeju, aby pokračovali, tam kde já jsem přestala a měli ze svých psů vyrovnané jedince se kterými budou šťastní. Děkuji všem co mě pomáhali, podporovali a drželi palce, moc si toho vážím. A také Dayovi a Kerínce za našeho nového koblížka....  :o)


foto z lesa - více foto zde !!!


přišla nám další skvělá zpráva - gratulujeme !!!


tatínek našich "C"éček má 4 roky, přejeme mu hodně zdravíčka, štěstí, milující rodinku a bezva nového kámoše do party....




 

 krásné prdelky

francouzák

bleee...

 





  • 30.10.2009 - jak čas běží, postupně nás navštěvují naše odrostlejší štěňátka z vrhu "B". Největší odvážlivec Bady se štěňátky opravdu laškoval a bylo vidět, že rád měl tuhle společnost. Samozřejmě si to užíval ne jen on, ale i štěnískové a naše úsměvy byli od ucha k uchu. Pár fotek od majitelů s Badíkem. (Bady byl jako psí máma, akorát kulky si ohlodávat nenechal... :-) )

 


  • také další velký úspěch našeho odrostlého štěníska, tentokrát v Polsku. Lucka si s Bredíkem vyběhala krásné první místo. Holky moc gratulujeme, cesta pro Vás byla dlouhá a náročná, ale stála za to.

  • Bred - výborný 1 - CWC  (mezitřída) 


  • 13.10.2009 - přinášíme výsledky ze světové výstavy psů, kde reprezentovala naší chovatelskou stanici dvě štěňata z vrhu "B" a to velice výborně po všechny tři dny. Jen málo komu z českých psů se podařilo po všechny tři dny dostat známku výbornou a umístit se na prvních příčkách. Bajimbo a Bred byli mezi nejlepšími z české posádky. Třídy byli našlapané psy z celého světa a tak o to více si ceníme krásných posudků a vyrovnaných výsledků od různých rozhodčích. Bajimbo se v pátek mohl umístit v obrovské konkurenci na 1 místě, bohužel došlo k nedorozumění a Tom byl skromnější a z prvu nepochopil jak rozhodčí zadává pořadí. Dostal se do první čtveřice a rozhodčí ukázal na ně, že je prvnííí, ale kluci to vzali od zadu.... No stejně jste kluci šikulky a to se cení. Bred opět ukázal svá záda svým spolubojovníkům a opět potvrdil, že jeho ridge je bezkonkurenční a obsadil na světové výstavě psů první místo za nejkrásnější ridge. Konečně si rozhodčí všímali hlavně psů a ne "handlerů" a to vše utvrzovali spravedlivými posudkami. Za předvedení děkujeme a moc gratulujeme !!!

Světová výstava psů v Bratislavě

  • naši nejmenší včera okusili poprvé kašičku s mlékem od RC. Pustili se do ní s vervou a pak také vypadali, jako sněhuláci... Kerínka jim po baště dala jazykovou koupel.








Dayo-Kerčísky přicházejí na svět !!!





  • 7.9.2009 - ČKRR - Orlík
  • na dvoudenní výstavu jsme se vydali již v pátek s Krbíkama a Bajimbem. Ubytovaní jsme byli ve vilce, kde spolu s námi bylo 6 psů a jedna štěněčí holčička. Bavili jsme se dlouho do noci a užívali si krásné dny ve společnosti super lidiček.
  • Posuzovali manželé Schickerovi z Německa a těší nás, že jsme dokázali s Asikem obstát v tak silné konkurenci 20 psů ve třídě. Rozhodčí rozhodně se známkováním nešetřili a jak ve škole nasázeli všechny možné známky. Někomu bylo přáno více, někomu méně, někomu vůbec, ale tak už to chodí a kdo tam byl, ví své. Přesto všem, kdo jsou na své výsledky hrdí, gratulujeme !!! V sobotu naše štěňátka opět jako každý rok bojovala v soutěžích a opět byli na stupíncích vítězů! Mám z Vás radost a těším se na další shledání.

6.9.2009 - IV klubová výstava ČKRR

5.9.2009 - IX speciální výstava ČKRR

Foto z výstavy na Orlíku - více foto zde !!!

(a další foto zde!!!)


přišli nám ty nejlepší zprávy od majitelů dvou našich štěňátek. Gtatulujeme !!!

Bajimbo: DKK - 0/0  a  DLK - 0/0

Berný alias Bred: DKK - 0/0  a  DLK - 0/0

 

 

(Elí v nemocnici a Lukýno 8 měsíců)


  • 24.8.2009 - jak roste Kerínčino bříško? ještě nijak, řádí a blbne pořád stejně. viz foto... (skoky a výskoky už omezujeme - jedna z posledních fotek) Začíná se jí rozšiřovat hrudní koš, povadlo břicho a struky se výrazně zvětšily.

Dayo - Kerčísky

(návštěva - Bergil - 19 měsíců)


  • 19.8.2009 - dnes jsme byli s Kerínkou na ultrazvuku a ten nám potvrdil, že se Dayo-Kerčísky pevně usadili a jsou ve stádiu vývinu... :-) Paní doktorka jich tam viděla cca 6. Tlukot jejich srdíček na obrazovce monitoru rozbušil i to moje. Teď už zbývá jen si přát, aby byli zdravé a vše proběhlo jak má.
  • Takže vážení, Carrie je březí a můžete se spolu s námi těšit na štěňátka malých zrzounků ze zahraničního spojení !!!

  • 18.8.2009 - v pátek nás přijeli navštívit Jarka s Bakarískem a udělali jsme si výlet na Seč, tentokrát jen pánskou jízdu Asik s Bakarískem. Kerí totiž miluje vodu a nezná meze v opatrnosti. je schopná se vrhat z výšky, aby dosáhla cíle smočit se. A tam, kam jsme měli namířeno, bylo dostatečně vysoko na velký průšvih Kerínčinýho zdraví.
  • v sobotu nás přijela navštívit Marta s Alfíkem. oddechové odpeledne jsme si dali na louce, kde se konečně Kerča se synkem vykoupali a Asik na ně dohlížel. Alf s Asikem byli kámoši a nakonec se podělili o myší díru.... 

(návštěva - Bakari a B´Alf - 19 měsíců)


  • 11.8.2009 - dlouho jsme neaktualizovali, ale to neznamená, že se u nás nic nového neděje. Pár novinek níže.
  • Kerínka je žravá, spíš pažravá.... doufejme, že se společně můžeme těšit na Dayo-Kerčísky již příští týden na ultrazvuku. Zde se můžete podívat jak se vyvíjí průběh březosti našeho vrhu "C"

Klikni na Pregnancy kalendář a zadej tyto údaje

Den 24.  měsíc Júl  rok 2009

  • po dovolence v Řecku se za námi přijeli podívat Bady s Filipem a Janou. Návštěva mile potěšila. děkujeme.

(více foto zde!!!)

Bady s páníčkama v Řecku


  • 27.7.2009 - máme nakryto !!!
  • krytí v pátek 24.7. - svázáni 8 minut
  • překrejvání v sobotu 25.7. - svázáni 10 minut
  • přidané fotoalbum - odkaz v odchovech

Dayo a Carrie - krytí - více v odchovech

Ve čtvrtek večer jsme se vydaly s kamarádkou na cestu za ženichem. Počasí nemohlo být jiné, nežli deštivé...., prostě klasika. Na místo do Herzebrocku v Německu jsme dorazily v naplánovaných 8 hodin ráno. Po té jsme se přemístily k Noelovým rodičům a tam se Carrie a Dayo seznámili. Vypočítaný den krytí byl správný. Neotáleli s předehrou a "hupli na to". Lítání a hra začala teprve až po svázání. Odpoledne jsme dojely na hotel, kde jsme si odpočaly po dlouhé cestě a večer jsme byli pozváni na večeři k Noelovi a Biance do jejich domu. Místní salátová specialitka, maso na grilu více druhů a vínko nemělo chybu. Druhý den krytí bylo téměř do puntíku stejné. Spojení, odpočinek a hra. Poté jsme jeli na procházku k rybníku a páreček si zařádil ve vodě, na poli a na louce. Lítali už jen jako kamarádi. Odpoledne jsme se rozloučili a odjížděli domů. Tímto děkuji hlavně Martě za překlady a dorozumívání se před krytím. Martině za pomoc při překonávání jazykové bariéry v Německu a výbornou společnost při cestě. Noelovi a Biance za Daya a krásně strávené dva dny.

Dayo mě uchvátil svou nesmírně vyrovnanou povahou. Za přítomnosti háravé feny byl opravdu nad věcí. Nebylo okamžiku, co by nevnímal srdcem i tělem svého pána a jeho temperament a chuť si hrát byl prostě úžasný.

Kerínka si vše řádně užila, ať už Daya, odpočinku, lítání, koupání a nebo cestu kterou prospala příjemně unavená na jejím polštáři.

Teď už nezbývá než čekat zda krytí bylo úspěšné. Budeme Vás informovat a děkujeme za krásné zprávičky.


  • 23.7.2009 - Nastal den odjezdu. Večer vyrážíme za ženichem. Brzy Vás budeme informovat o krytí. Takže lidi, držte tlapky.

  • 21.7.2009 - Kerínka se začíná Asikovi líbit a již nemohou sdílet stejný pelech. Už brzy nás čeká dlouhá cesta.
  •  Jak si užíváme léto - foto níže

směs fotek s našimi dětmi a psy

(více foto zde!!!)


  • 11.7.2009 - Kerínka se začala 9.7.hárat !!! Rozhodla jsem se test na progesteron nekonat, protože se vyhodnocuje s posíláním do Jihlavy do dvou dnů. Z předchozích zkušeností a díky Assimovi mám vypočítaný den krytí na 24.7. Tudíž 23.7. budeme vyjíždět za ženichem.


  • 21.6.2009 - první letní den jsme jeli na druhý ročník výstavy konané v Lanškrouně. Zůčastnil se i novopečený taťka malé Karolínky s Bajimbem. Posbírali jsme samé dvojky :-)
  • Krbíci se nám 12.6. rozrostli a společně přivedli na svět malou Karolínku, gratulujeme !!!

Bajimbo a Karolínka Krbcová


  • 15.6.2009 - CAC Klatovy a Bredovo další druhé místo. holky gratulujeme !!!
  • Bred - Výborný 2. - res.CAC (mezitřída)
  • náš víkend byl odpočinkový a slavilo se, pilo se, radovalo se. Brzy přidám fotečky našich ratolestí pro přátelé z oslavy svatebního dne příbuzenstva.

  • 8.6.2009 - krajská výstava psů v Lysé nad Labem. Po roce jsem se vydala provětrat na výstavu také Kerínku. Přihlášeny jsme byli i do soutěže párů. Přijeli nás podpořit  Jarka a Pavel s Bakarískem.
  • na Slovensko se vydali zkusit štěstí na mezinároní výstavu holky s Breďasem. Bredík si vyběhal s Dádou dalšího res.CAC íka gratulujeme !!!
  • Carrie - výborná 1. (otevřená) - vítěz třídy, krajský vítěz
  • Assim - výborný 2. (otevřená)
  • Carrie + Assim - 3.místo nejkrásnější pár
  • Bred (CACIB Nitra) - Výborný 2. - res.CAC (mezitřída)

(více foto zde!!!)


  • 31.5.2009 - krajská výstava psů Hradec Králové. V sobotu jsem se za deštivého dne vydala s Asikem a kamarádkou Marťou a její zlaťandou na krajskou výstavu. Přijel i Bakarísek, kterého jsem vystavovala,  s jeho rodinkou a společně jsme si užili chladný a deštivý den. Výsledky byly krásné a všem moc gratulujeme. Martina s Rikouškem bojovali ještě v závěrečných soutěžích o nejkrásnějšího veterána, takže jsme setrvali až do konce. Holky jen tak dál.
  • přidaná fotogalerie z klubové výstavy ČKRR zde !!!
  • Assim - výborný 2. (otevřená)
  • Bakari - výborný 4. (mladých)
  • Rikina (GR) - výborná 1. - vítěz třídy  (veteránů)

za foto Assimka děkuji Lucce

(více foto zde!!!)


Berný od Řeky Novohradky - alias Bred

výborný 1. - CAC (mezitřída)

CACIB

BOB


  • 18.5.2009 - výstavní víkend
  • v sobotu jsme se jeli podívat s Asimem na oblastní výstavu do Kutné hory. Přijeli nás podpořit i Jarka s Bakarískem. Počasí nic moc, ale výsledek stál za to.
  • v neděli naše celá rodinka se vydala směr Hustopeče, kde se konala klubová výstava ČKRR. Počasí přálo (až moc) a tak se den vydařil se vším všudy. úspěch nás tentokrát minul, tak snad příště. Bohužel jsem při posuzování spíše vnímala brečícího Lukýna a ne paní rozhodčí... Lukýnek se hlásil pořádným řevem o jídlo... Vše ale napravili naše štěňátka, kteří se umístili na "bedně".  Všem gratulujeme !!!
  • foto !!!
  • Assim - výborný 1. - vítěz třídy (otevřená) - oblastní výstava 16.5.
  • Ador - výborný 3. (otevřená)
  • Assim - velmi dobrý (otevřená)
  • Bera - výborná (mladých)
  • Bajimbo - výborný 3. ) mladých)
  • Bred - výborný 2. - res.CAC (mezitřída)

  • 10.5.2009 - v neděli přijeli na prochajdu a na grilovačku se svýma páníčkama: Aime z vrhu "A", B´Alf, Bady, Bajimbo a Bergilek
  • více fotek naleznete zde !!!


KCHRR - Žebětín

(více foto zde!!!)


  • 4.5.2009 - úspěchy Kerínčiných potomků - Bredík bojoval v sobotu s Dádou v mezitřídě a přijeli ho podpořit i Jarka a Pavel s Bakarískem (pouze na kukačku) a v neděli se vydali na dlouhou cestu Krbíci s Bajimbem opět na Slovensko. Oběma klukům se dařilo a tímto jim gratulujeme !!!

  • 2.5. - CACIB Praha - Bred výborný 2. - res.CAC (mezitřída)
  • 3.5. - CAC Banská Bystrica (SK)- Bajimbo výborný 2. (mladých)
  • jakmile mi přijdou fotky tak je dodám
  • my jsme si užívali krásný slunný víkend tentokrát doma a nafotili pár fotek Assima, Kerínky a našeho zlatého kamaráda Badyho společně na prochajdě. foto naleznete zde !!!

CACIB České Budějovice

(více foto zde!!!)


Bajimbo a jeho první coursing


poklidná Seč před sezónou

(více foto zde!!!)


  • 8.4.2009 - Jaro je tu, hurááááááááá. V plném proudu se rozjelo konečně dlouho očekávané jaro. Úplně ideální na krásné prosluněné procházky. po delší době jsem zase vytáhla foťák a něco málo nafotila. Dneska k nám přijela kamarádka Marťa se svojí postarší retrívří dámou Rykynou ( Rykouškem) a udělali jsme společnou prochajdu. Holky si dali koupel v naší říčce a kupodivu tam vlezl i Asik, což jsem se divila a můj údiv trval když jsem ho viděla plavat. No že by ho to nakonec začalo také bavit? kdo ví, uvidíme příště. Vyfotit jsem to ale nestihla :-( nakonec psiska větřili bouřku a tak jsme rychle pádili k domovu.

(více foto zde!!!)



  • 29.3.2009 - CAC Nitra - Lukýn a já jsme jeli podpořit naše štěňátka na výstavu konanou na Slovensku. popíšu pár bodů a převelký úspěch.
  • čtvrtek- je mi špatně a zvracím
  • pátek ráno- pořád nevolno,ale už lépe - asi nějaká chřipka. Odpolko padlo rozhodnutí že pojedu. Zabalení věcí a Lukýna.... Přijeli pro nás holky od Breda a večer jsme vyrazili směr Mohelnice za Krbíkama od Bajimba.
  • Já s Lukym jsme zůstali u Krbíků, holky pokračovali směr Nitra. Pršelo a byla tma, cesta holkám ubíhala, Bred chrápal a najednou značky u silnice byly podezřelé. Holky docestovali do Maďarska.... no jo, chybička v navigaci se vloudila...V půl jedné dorazili do motorestu před Nitrou. Tak holky, chtělo by to Tom Tom !!! :-)
  • noc u Krbíků - rozhodně se nespalo... v 5 ráno jsme vyrazili jsměr Nitra. Příjezd na výstavu - vše v pohodě. Lukýn spí, pes spí a já začínám chraptět.
  • výstava - vyklidňování Breda, ošetření Bajovy rozříznuté packy. a zkoušení v kruhu. (Bajimbo si před měsícem rozřízl v lese polštářek a málem o něj přišel, zachránilo mu ho 6 stehů. Ještě to není vše v pořádku, dostal bačkůrku na pacinu, aby si to moc nenamáhal. Pacina se ale hojí a výstavu i přes takový hendikep zvládl skvěle)
  • 16:30 odjezd domů - já pořád kuňkám a po noci už jen šeptám. Doufám, že se mi hlasivky dají zase brzy do kupy, jinak si budu muset na děti vzít hlásnou troubu... :-)  

Lukýnek spinkal a nebo koukal a na všechny kolemjdoucí se náramně smál - dlouhou cestu i výstavu zvládl skvěle. Bajimbo s Tomem a Bred tentokrát s Jankou nastoupili do obsazené třídy 10 psů mladých a vyběhali výborné známky. Tímto handlerům děkujeme za prezentaci. Bred se známkou V1 si získal svého prvního Cajce a postupoval do soutěže o BOB - v té se dostal do užšího výběru s dvěma fenama. Bajimbo získal známku V2. Výstava se konala v hale a já a můj foťáček se musíme hodně učit... takže jen tyto nekvalitní fotky. Holkám a Krbíkům děkuji za odvoz, super společnost a bezvadný den.

CAC Nitra ( SK)



  • 15.3.2009 - měsíc březen je pro nás tak trošku bláznivý. Mamka, ségra, brácha, babí, děda, švagrová a naše dvě holčičky Eliška a Kerča mají narozeniny. pár svátků a naše výročí do toho už snad ani počítat nebudu. Prostě oslavujeme... Takže mě teď omluvte za ne aktualizaci stránek a zde přikládám alespoň pár fotek naší šedivé Kerčí a také malého Lukýna a jeho cucání prstů na tři způsoby. Kdo říká, že si děti cucají palec? nechápu.... :-)

Lukášek 2,5 měsíce



  • 20.2.2009 - zasněžená prochajda s Bajimbem a vydařený páteční den.

Bají, Asik, Kerča, Eliška a dvouměsíční Lukášek

(více foto zde!!!)


  • 11.2.2009 - Michal Tichý a včerejší vyhlašování nejlepšího sportovce Chrudimska za rok 2008 v divadle Karla Pipicha. Na předávání cen zazpívaly i zpěvačky Marcela Holanová a Ilona Csáková. Více fotek z předvádění a vystoupení borce na kole a tanečníků naleznete zde !!!



Lukýnovi je měsíc a takhle se mnění a roste

(více foto zde!!!)


takovéto prckové to byli...


 NVP Olomouc - Bajimbo + Bred


22.12.2008 - Lukášek Tichý - 3,60 kg a 52 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

desing: © 2010 M.T.